Wijk-werken

In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 24 gemeenten in Halle-Vilvoorde gaan hiervoor samenwerken. Haviland wordt de wijk-werkorganisator.

Zowel particulieren, onderwijsinstellingen, vzw’s als gemeentes en OCMW’s kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken. Klanten moeten hiervoor wijk-werkcheques aanschaffen van 7,45 euro.

De wijk-werkers zijn mensen die tijdelijk werkervaring moeten opdoen om op termijn terecht te kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Zij voeren taken uit zoals klein tuinonderhoud, busbegeleiding, hulp bij middagtoezicht, kleine herstellings- en onderhoudswerken, logistieke hulp bij evenementen, enz.

In onze gemeente is Geert De Smedt de bemiddelaar wijk-werken. Hij houdt op woensdagvormiddag een zitdag in het lokaal dienstencentrum De Boomgaard (Vergeet-Mij-Nietjeslaan 8, 1640 Sint-Genesius-Rode) van 8.30 tot 12 uur. (enkel op afspraak). Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 0491 35 31 77 of via mail geert.desmedt1@vdab.be.

Algemene info over wijk-werken?

Haviland Intercommunale

Marleen Wynant, coördinator wijk-werken

Brusselsesteenweg 617

1731 Zellik

0492 90 08 49