Brandweerreglement: zonaal reglement houdende maatregelen ter preventie van brand en ontploffing in publiek toegankelijke inrichtingen

De Brandweerzone Vlaams-Brabant West controleert de brandveiligheid op alle plekken waar publiek komt. Deze controles kunnen uitgevoerd worden voor zowel kleine als grote evenementen die je wil organiseren. Maar ook als je een uitbating wil starten van eender welke zaak waar publiek aanwezig kan zijn, zal een brandpreventiecontrole uitgevoerd worden.

Met de bepaling ‘waar publiek aanwezig kan zijn’ worden alle gebouwen, lokalen, plaatsen… bedoeld die gewoonlijk voor het publiek toegankelijk zijn, ook al wordt het publiek er slechts onder bepaalde voorwaarden (bv. op uitnodiging of tegen betaling of op vertoon van een lidkaart) toegelaten. Deze controles werden in onze gemeente al gedaan voor horecazaken en feestzalen maar ze worden nu uitgebreid naar onder andere winkels, sportaccommodaties, jeugdlokalen, eredienstgebouwen, wacht- en lokettenzalen, polyvalente ruimtes die gebruikt worden door derden bv. in scholen of rusthuizen… Met andere woorden alle locaties die voor publiek toegankelijk zijn.

Vragen of opmerkingen?

De dienst Brandpreventie van de brandweer is te bereiken via brandpreventie@zvbw.be

Met algemene vragen over de brandweer en hun werking, kan je terecht op info@zvbw.be

Openingsuren en contact

Brandweerzone Vlaams-Brabant West

adres
Laan I 571770 Liedekerke
stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
02 451 49 11
e-mail
contact@zvbw.be