Composteren

De gemeente helpt je composteren!

De gemeente verkoopt de compostvaten en -bakken nu aan sterk verlaagde prijzen. In de grijze restafvalzakken zit nog veel GFT (groenten-, fruit- en tuinafval). Dat hopen wij te verminderen door het thuiscomposteren aan te moedigen. Door composteren wordt het organisch afval sterk gereduceerd in volume en de compost is een bodemverbeteraar die men kan gebruiken in de eigen tuin. De compost kan tussen struiken en bomen aangebracht worden en ook op het gazon.

Compostvat

Het Milko compostvat van Sulo kost nu 20 euro. Het heeft een volume van 290 l en is geschikt voor het groenten- en fruitafval van de keuken en het tuinafval van kleine tuinen. Indien 1 vat niet volstaat kan er een 2e bijgeplaatst worden. Het vat moet op 6 of 7 straattegels geplaatst worden om te beletten dat het in de grond zinkt en zo de ventilatie afgesloten wordt.

Compostbak

De compostbak van ECO-oh kost nu 40 euro. Hij is volledig gemaakt van gerecycleerd plastic dat ook van ons recyclagepark afkomstig is. De bak heeft een inhoud van 1618 l en is bedoeld voor het groenafval van grotere tuinen. Ideaal is om twee bakken te plaatsen waarvan er maar 1 wordt gevuld. Maandelijks wordt al het tuinafval van de ene in de andere bak overgebracht en vice versa. De bak weegt 90 kg. Hij heeft geen bodem en geen deksel.

Er is ook een module beschikbaar die je aan jouw compostbak kan aanbouwen om twee bakken naast mekaar te plaatsen. Deze aanbouwmodule kost 30 euro.

Aankoop

De vaten en bakken zijn te koop op het recyclagepark tijdens de openingsuren. De betaling ter plaatse kan enkel met een bankkaart. De inwoner die niet over een bankkaart beschikt kan de betaling vooraf doen bij de financiële dienst op het gemeentehuis, die hem een betalingsbewijs zal uitreiken. Het aantal compostbakken is beperkt tot drie per adres.

  • compostvat
  • compostbak

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Dorpsstraat 461640 Sint-Genesius-Rode
stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
02 609 86 34
e-mail
grondgebiedszaken@sint-genesius-rode.be